CASTLE STONES

Innovatieve monumentale stenen

INNOVATIEVE MONUMENTALE STENEN

“De stenen worden gegoten, geperst en krijgen vervolgens hun historische uitstraling door een bijzondere nabewerking. Doordat de stenen met de hand gemaakt en gekleurd worden, is elke vloer uniek.“

De door Maurits Simonette ontwikkelde ‘Castle Stones’ zijn handgemaakte replica’s van originele stenen uit historische Vlaamse en Franse landhuizen, kastelen en kerken. De uit innovatieve materialen en gemalen marmer geperste tegels zijn door en door gekleurd en hebben een authentieke structuur die overeenkomt met de rustieke charme van toen. De basis van de Castle Stones is dezelfde als die van de grondstof steen, maar wordt op een hedendaagse nieuwe manier handmatig vervaardigd.

De stenen worden gegoten, geperst en krijgen vervolgens hun historische uitstraling door een bijzondere nabewerking. Castle Stones zijn geschikt voor vochtige ruimtes (spa-ruimtes, badkamers, etc.). Ze zijn ongevoelig voor licht, slijtvast, kennen een hoge belastbaarheid en zijn zeer geschikt voor vloerverwarming. Bovendien zijn ze zeer eenvoudig te reinigen en onderhouden. Doordat de stenen met de hand gemaakt en gekleurd worden, is elke vloer uniek.

De Castle Stone vloeren zijn leverbaar in 10 modellen (Loft, Dalle, Bricks,Dalle Paris, Big Bricks, French Bricks, Oak Bricks, Cobble Stones, Terra Stone, Versailles ) en elk in negen kleurencombinaties.

Voordelen van Castle Stones ten opzichte van natuursteen tegels⦁ Castle Stones zijn extreem licht van gewicht waardoor ze zeer geschikt zijn voor toepassing in (oude) appartementen en monumentale panden.

⦁ Castle Stones zijn gemakkelijk te hanteren bij transport, snij- en legwerk.

⦁ Castle Stones kunnen ook worden geïnstalleerd over houten vloeren of dienen als wandbekleding.

⦁ Castle Stones zijn erg dun, slechts 8mm. dik.

TOP